Λουκουμάδες με μέλι και κανέλα

Σε ποιον δεν αρέσουν οι λουκουμάδες; Αν δεν σ' αρέσουν με μέλι, φρεσκοτριμμένη κανέλα και χοντροκομμένα καρύδια,σίγουρα θα σ' αρέσουν με μερέντα και λίγη πολύχρωμη τρούφα για την τσαχπινιά. Ζουμεροί από μέσα και τραγανοί απ' έξω,τέλειοι με εύκολο τρόπο παρασκευής χωρίς μηχάνημα.





Υλικά:
500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μονό του
1 φακελάκι μάγια σκόνη
1 κ.σ μέλι θυμαρίσιο
1 κ.γλ (κοφτό) αλάτι
χλιαρό νερό (όσο πάρει) περίπου 2φλ.τσαγιού
ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Γαρνίρισμα:
Θυμαρίσιο μέλι,κανέλα,καρύδια χοντροκομμένα,σουσάμι,τρούφα πολύχρωμη,μερέντα κ.α.

Εκτέλεση:
Βάζουμε σε μεγάλο μπολ το αλεύρι,τη μάγια,το μέλι και προσθέτουμε σιγά σιγά νερό μέχρι να γίνει παχύς χυλός.Τέλος προσθέτουμε το αλάτι.Σκεπάζουμε το μπολ και το αφήνουμε κοντά σε ζεστό χώρο(καλοριφέρ η δίπλα στην κουζίνα) για 30΄ λεπτά,μέχρι το μείγμα να αρχίσει να ανεβαίνει στα τοιχώματα του μπολ.Κόβουμε τους λουκουμάδες με το χέρι.Βουτάμε την αριστερή παλάμη στο μείγμα και πιέζουμε προς τα πάνω.Το λουκουμά που βγαίνει απ΄τον αντίχειρα τον κόβουμε με κουτάλι και τον ρίχνουμε στο καυτό ελαιόλαδο η ρίχνουμε κουταλιά κουταλιά από το μείγμα στο λάδι.Τηγανίζουμε για λίγα λεπτά μέχρι να ροδίσουν οι λουκουμάδες.Τους στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί.Τέλος τους βάζουμε σε πιατέλα και περιχύνουμε με το μέλι,κανέλα και χοντροκομμένα καρύδια.

Η συνταγή είναι απο την κυρία ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΑΡΜΠΑΡΙΓΟΥ.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις